24 Aralık 2016 Cumartesi

Windows Da Toplu Bir Şekilde Dosya İsmi Nasıl Değiştirilir?

Hiç yorum yok :

            Bu Windows Da Toplu Bir Şekilde Dosya İsmi Nasıl Değiştirilir sorusuna cevap olarak sizler internet adresinden bu konu hakkında bulduğunuz programları da indirip kesinlikle yararlanabilmeniz mümkündür. Ama sizler programsız olarak Windows da toplu bir şekilde dosya ismi nasıl değiştirildiğini söyleyeceğiz. Sizlere söyleyeceğimiz rahat bir işlem ile dosyaları sıralı olarak isimlendireceksiniz.

            Ama tek, tek değil de hepsini birden halledeceksiniz. Dosyaların isimleri toplu bir şekilde değiştirmek istiyorsanız ilk olarak tüm bulunan dosyaları mutlaka hepsini aynı klasörde olmaları gerekmektedir. Bu söylediğimiz işlemi de yaptığınızdan sonra klasörünüzdeki isminizi değiştirmek için ctilartı a tuşuna seçili bir hale getiriniz. İkincisinde ise F2 olan tuşa yalnız bir kere basınız. Bilgisayarınızın faresinde sağa tıklayarak karşınıza çıkacak sayfada klasörü adlandırın. Buradan da yazılan seçeneğe basınız. Burada da dosyanıza isim verin ve sonrada entere basınız.

            İşleminizi artık bitirmek için son adıma geliniz ve dosya ismini değiştirme işlemine basınız. Dediğim gibi Windows da toplu olarak dosyanın isminin nasıl değiştireceğini başka profesyonel olan programlar ile de yapabilirsiniz. Bu işlem ne işe yarar diye sorarsanız bilgisayarınızda olan ve indirip biriktirdiğiniz resim ve fotoğrafları bir dosyaya toplayabilirsiniz. Windows’un işletim olan siteminden dosyalara toplu olarak değiştirebilmeniz için sizlere bir alternatif sunulmaktadır. Önemli olan başka bir noktada mutlaka dosyalarınızın tiplerinin ayrı olması gerekmektedir.

            Ayrıca klasörünüzün içindeki bütün dosyaları seçip ya da seçmediğinizi kontrol etmeyiniz. Eğer bütün dosyalarınızı seçtiğinden emin değilseniz o zaman ctrl artı a tuşuna basmanız yeterli olacağından kesinlikle emin olabilirsiniz. Bütün dosyaları seçtiğiniz zaman sağa tıklayıp dosyanın ismini bu şekilde değiştiriniz. Windows da toplu bir şekilde dosya ismi nasıl değiştirilir konusunda sitemizde resimli bir şekilde anlatımlarını da inceleyip daha detaylı öğrenebilirsiniz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder