24 Aralık 2016 Cumartesi

Web Sitesine Reklam Nasıl Eklenir?

Hiç yorum yok :

            Bir siteniz var ve ilgi duyduğunuz şeyler hakkında yazılar yazıp, paylaşmak istiyorsunuz. Yazılarınızı yazıp yayınlamaya başlıyorsunuz. Zamanla takipçi sayınız artmaya başlıyor. Kullanıcıların her gün sitenizi ziyaret eder hale geliyor. Artan ziyaretçilerinizden nasıl para kazanabilirsiniz?

            Tabii ki sitenize reklam ekleyerek. Sitenize reklam almanın birçok yolu var. Birçok şirket bu işle uğraşıyor. Bu yazımızda sitenize reklam verebilecek şirketlerden ve Web Sitesine Reklam Nasıl Eklenir konusundan bahsedeceğiz.

 Web Sitesine Reklam Veren Firmalar

 Google adesense:

            Dünyada en çok kullanılan reklam birimidir. Google adesense programı ile reklam verenlerle reklam yayıncılarını bir araya getirir. Sitenizde adesense reklamlarının görünmesini istiyorsanız, öncelikle bir adesense hesabı açmamız gerekmektedir. Adesense hesabı açtıktan sonra yeni bir reklam birimi oluşturduğumuzda Google bize sitemizde kullanacağımız reklam kodlarını verir.

             Bu reklam kodlarını sayfamıza yapıştırdığımızda kullanıcı sayfamıza geldiğinde bu reklamları görür. Kullanıcının ilgisini çeken, tıklanma oranı yüksek reklamlar adesense programında tıklanma başına belirli bir ücret kazanırsınız. Google ayrıca sahte tıklamaları, gerçek tıklamalardan ayırarak gerçek kazancınızı ortaya koyar. Google adesense reklam programı kullanıcıların en çok kullandığı ve en çok kazandıran reklam programıdır.

 Adbrite:

            Bu reklam ağıyla doğrudan sitenizle alakalı reklamları alırsınız. Tıklama başına ve görüntülenme başına para alabilirsiniz.

 Adhood:

            turkticaret.net in bir projesi olan adhood’da site yöneticilerinin reklam almalarına yarayan bir sistem. Pazara hızlı bir giriş yapan adhood, bir blog sitesi için çok kazandırmasa da yine pazarda kendine yer edinmiş durumda.

 Gitti gidiyor:

             Gitti gidiyor aslında bir satış sitesi. Satış ortaklığı yöntemiyle gitti gidiyor ürünlerini sitenizde tanıtarak para kazanabiliyorsunuz. Gitti gidiyor ile reklam yayınlamak istiyorsanız, öncelikle gitti gidiyor affiliate sistemine kayıt olmanız gerekiyor.

            Gittigidiyor’a iş ortağı olarak kabul edildikten sonra, gitti gidiyor reklamlarını sitenize ekleyerek tıklama başına 15 kuruşa kadar para kazanabiliyorsunuz. Aslında buraya eklenir diyebileceğim birçok reklam veren site mevcut. Hepsinin kendisine göre artıları ve eksileri bulunmakla birlikte sektörde lider tabii ki adesense reklamlarıdır.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder