24 Aralık 2016 Cumartesi

Renk Danışmanı Ne Hizmet Verir

Hiç yorum yok :

            Sadece ülkemiz için değil, dünyada geniş kitleler için de hadi canım renk danışmanı mı olur dedirten bir soruyla karşı karşıyayız. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, makale sonunda ne kadar önemli bir hizmet olduğunun farkına varacaksınız. Sanat okullarında dahi, estetiğin kültürel boyutları işlenmeden, sadece mevcut estetik tarihinin aktarıldığı bir durum söz konusudur.

            Renk Danışmanı Ne Hizmet Verir Bu sorunun cevabı iki başlık altında ele alınmalıdır. Mevcut durumuyla ne hizmet verdiği ve verdiği hizmetin gündelik yaşamda ne denli önemli olduğu. Öncelikle bir renk danışmanı ne iş yapar: Günümüzde giyinme örtünme olmaktan çoktan çıkmıştır. Bir kez giyinmeden bahsediyorsak onun estetik boyutuyla da karşı karşıya kalırız. Ne giyeceğimizi nasıl giyeceğimizle içten içe düşünmek durumundayız. Yaşımız, kilomuz, boyumuz, ten rengimiz, saç rengimiz oldukça belirleyici bir unsurdur.

            Kişinin fiziksel özelliklerinin yanı sıra, yaşanılan coğrafyanın mevsimsel durumları da önemli etkendir. İnsan karmaşık kültürel bir organizma değil midir ki? Şeyleri tercih ederken, bilerek veya bilmeyerek bu kriterleri her zaman göz ününde bulundururuz. Eğer çok özel bir eğitim almadıysak, aldığımız pek çok giysinin çok azını gardırobumuzdan çıkarıp kullanıldığına en yakınlarımızdan şahit olmaktayız. Bu sizde israfa yol açacaktır. Kim aldığı her giysisini gönül rahatlığıyla kullanmak istemez ki.



            Gelelim ikinci başlığımız açısından renk danışmanının verdiği hizmetin görünmeyen yanlarına. İnsan psikolojisini direk etkileyen etmenlerden en önemlisi renklerdir. Bir danışman, saç ve göz renginizin yanı sıra, boy ve kilonuzu da göz önünde bulundurarak size yardımcı olabilir. Kendinizi mutlu hissedersiniz. Ama günümüzde pek çok hastalık kaynağının stres olduğu düşünülecek olursa, kıyafetten yaşam alanlarımıza (odalarımızın) varana dek, renklerin psiko dinamiğini de bilen bir danışmandan hizmet almak sizleri hastalıktan koruyacak, yaşam enerjinizi yani diriminizi hep canlı tutacaktır. Unutmayın ki, renk seçimimiz başarılarımızı da etkileyen önemli etkendir.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder