18 Şubat 2017 Cumartesi

Boeing Uçak Nedir?

Hiç yorum yok :
Dünya devleri arasında bir adım öne çıkan Boeing firması dünyanın en büyük şirketleri arasında da ikinci sırada yer almaktadır. Anlaşılacağı üzere dünya lideri olarak gerçekten adlandırılabilecek niteliklere sahip olan firma dünya çapında oldukça başarılı çalışmalara imza atmıştır. Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ve helikopter üreticileri arasında yer alan firmalardan bir tanesi olarak anılmaktadır. William Edward Boieng tarafından 1916 yılında Amerika’da kurulan bu şirketin merkezi de yine Amerika’nın Chicago eyaletinde bulunmaktadır. Sadece ticari uçakların üretilmesinde değil askeri uçakların da üretilmesinde oldukça deneyimli ve bilgi birikimine sahip olan bir firma olarak bilinmektedir. Bu anlamında birçok ülkenin havacılık konusunda ki üretimlerinde de çözüm ortağı olarak yer almaktadır. Havacılık ve savunma alanında 2011 yılındaki kazanç listesi göz önüne alınarak Lockheed Martin’in ardından dünyadaki en büyük ikici şirket olarak da yer almaktadır. Havacılık alanında hizmet veren birçok firma içinde bu büyük firmaya ait eşyalar bulundurmak oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle boeing uçak aksesuarları arasında oldukça farklı ürünleri bir arada bulmak da mümkün olabilmektedir. Birçok kişi ve kurum bu firmanın aksesuarlarının alımı konusunda oldukça titiz davranmakta ve hatta maket uçaklar konusunda da birçok koleksiyoner bulunmaktadır. Bu firmaya ait aksesuarlar arasında oldukça farklı büyüklü küçüklü ürünler yer almaktadır. Bunlar kısaca anahtarlıklar, maket uçaklar, cüzdanlar, çantalar, saatler, maket uçaklar, rozetler, kravat iğneleri ve daha akla gelemeyen birçok ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu ürünlerin kullanıcıları genellikle havacılık alanında çalışanlar ya da havacılığa gönül verenler olarak karşımıza çıkmaktadır.



Türkiye’nin Barış Kartalı projesi kapsamında alacağı 737 AEW&C sistemi esken ve açık yapılı bir görev bilgisayar sistemini ve Türk yapımı elektronik destek sistemlerini ve haberleşme kabinini içermektedir. Uluslararası Boeing sorumluluğu altında yürütülen programda Northrop Grumman Elektronik Sistemler şirketi ile TAI ve Havelsan’ın da dâhil olduğu birkaç Türk firması da yer alacaktır. Kontrat dört adet 737 AEW&C uçağı ile birlikte personel eğitim, görev destek ve sistem bakımını içermektedir. Bu nedenle ülkemizde bu firmanın ürünlerine olan talepte her geçen gün biraz daha artmaktadır.  Birçok kişi sadece Türkiye için bu kadar önemli bir projede yer alamsı nedeniyle bu firmaya ait olan ürünlerin kullanımını tercih etmektedir. Bunun yanı sıra yolun çok başında olan ve meslek seçimi hayalinde havacılık yer alan birçok genç içinde bu ürünlere sahip olmak ayrıcalık sayılmaktadır. Bu ürünlere ait aksesuarları alarak böyle gençleri de yüreklendirebilir ve onlara ne kadar güvendiğinizi de ortaya koyabilirsiniz. Her açıdan bu tarz ürünler aynı zamanda oldukça güzel hediyelik seçenekler olarak da karşımıza çıkmaktadır.


Boeing üniversiteler ve öğrencilerle işbirlikleri kurarak, Türkiye havacılık sanayisinin uzun vadeli gelişimini de desteklemektedir. Bu nedenle Şubat 2013 tarihinde, Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) havacılık teknolojileri araştırma alanında ilk işbirliklerini başlattılar. Boeing ve İTÜ birlikte ticari uçak kabinlerinde yolcular için hava kalitesini artıracak, gelişmiş bir hava filtreleme sistemi için AR-GE çalışması yürütülmesi kararlaştırıldı. Boeing, İTÜ ve THY birlikte, hava taşımacılığı yönetimi yüksek lisans programı kuruldu. Boeing Türkiyeli üniversite öğrencilerine ABD’de staj olanağı sağlamakta. Boeing, dünya standartlarında ileri aeronotik mühendisliği müfredatı geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla 2013 yılından bu yana İTÜ’deki lisans ve lisans üstü düzeydeki öğrencilere burs imkanı sağlamakta, akademisyenlere yönelik hibe programları yürütmekte. 2013 yılından bu yana Boeing, simülasyon ve akademisyenlerin daha iyi eğitim almalarına olanak sağlamaya yardımcı olan yazılımlarla Anadolu Üniversitesi’nin müfredat zenginleştirmesine destek olmaktadır. 2015 yılında Boeing ve İTÜ, Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin katılımına açık insansız hava aracı tasarım yarışmasını gerçekleştirmek üzere birlikte çalışmaktadır. Bu nedenle ülkemizde bu firmanın ürettiği aksesuarlarda oldukça talep görmekte ve boeing tarafından havacılık anlamında birçok gence destek verilmesi de her kesim tarafından takdir edilmektedir. Bu aynı zamanda Boeing uçak aksesuarlarına olan talebinde oldukça sık yoğunlaşmasına olanak sağlamaktadır. Birçok kişi bu nedenle bu projelerde dahil olan gençlere verilebilecek en güzel hediyeleri de bu ürünler arasında bulmaktadır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder