7 Kasım 2016 Pazartesi

Kartepe Kayak Sezonu Ne Zaman Açılıyor?

Hiç yorum yok :

            Türkiye’de kış turizm denildiğinde akıllara gelecek belli başlı yerler arasında yer alır Kartepe. Son yıllar da kış turizmine olan ilginin artması üzerine birçok kayak bölgesi alternatifleri çıkmış olsa da Kartepe akla gelen ilk yerler arasında yer almakta ve popülerliği gün geçtikçe daha çok artmakta.

            Bu kadar çok ilgi gören Kartepe kayak sezonu ne zaman açılıyor? Derseniz buna net bir tarih verememenin yanında ortalama olarak aralık ayının ortasında sezon başlamaya başlar. Ancak buna çeşitli etkenler le birlikte sezon başlangıcı daha öncede başlayıp daha sonra da başlaya bilir. Aralık ayının ortasında başlayan sezon kar yağış oranına mevsim şartlarının değişkenliğine göre mart ayının ortasına kadar devam eder.



            Kayak sezonu başlaması için uygun kar kalınlığı ortalama olarak 70-80 cm civarında olmasın yeterlidir. Bunun yanı sıra kar yağışının uygun şartlarda yağışının devamı ve Rodos da etkilidir.
             
            Kış turizmi açısından en elverişli yerler arasından Kartepe yer almaktadır. Kartepe konum açısından çok elverişli bir konuma sahip. İstanbul a yakınlığı sayesinde kış ayların da yapılacak en iyi tatil yerleri arasın da yer almakta. İstanbul ve Ankara tatilcilerinin en çok tercih ettiği yerler arasında yer almakta özellikle hafta sonu tatili için en çok tercih edilen yerler arasında yer aldığı için hafta sonu doluluk arası yükseklerde yer almaktadır.

            Yerli Turistlerin yanı sıra artık yabancı turistler tarafından da çokça tercih edilen Türkiye kış turizmi gün geçtikçe kış turizmine olan yatırımını daha da çok artırmaktadır. Büyük şehirlere yakınlığı sayesinde son dönemlerde yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerinde dikkatini çekerek yabancı turist açısından da tercih edilen kayak bölgelerinin başında yer almaya başladı.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder