12 Kasım 2016 Cumartesi

Korkutucu Gözler Oyunu Eyes The Horror Game

Hiç yorum yok :

            Nedir bu korkutucu gözler oyunu diye çok düşünmüştüm bende ilk duyduğumda. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Fakat tam adını yansıtan bir şey olduğunu bu makalenin sonunda anlayacaksınız.

            Günümüzde "korku evleri" adıyla neredeyse her şehirde birden fazla açılmaktadır. Ve son derece başarılı olarak devam etmektedirler. Özellikle gençlerin dikkatini çeken bu oyun bir evin içerisinde geçmektedir. Kurgu genel olarak aynıdır fakat mekânın görüntüsü ve kalitesi değişebilmektedir elbette.



 Mekân Nasıldır?

            Mekân son derece karanlıktır, elinize bir fener verilir fakat bu feneri aydınlık yerlerde kapatmayı unutmamalısınız çünkü pili bir süre sonra bitebilmektedir. Eğer oyunu bitirmeden fenerinizin pili biterse o zaman işiniz çok zor olacak demektir.

 Olay Örgüsü Nedir?
             
            Sizi yakalamak isteyen ve kokutan yani peşinizde olan hayaletler vardır. Evin bazı böğlerine yerleştirilmiş ipuçları ile ilerleyerek evden kaçmaya, anahtarı bularak korku dolu evden kurtulmaya çalışırsınız. Arkadaş grubu ile oynayabileceğiniz gibi tek başınıza da oynayabileceğiniz bir oyundur. Peki, gerçekliğin yanında sanal dünyaya da uyarlanan haline bakacak olursak; 3D Korkutucu gözler oyunu eyes the horror game nasıldır?

            İlk olarak şunu belirtmeliyim ki oyunun 3D kalitesi çok iyidir, gerçekten yaşıyormuşsunuz gibi hissettirebilmektedir. Hatta gerçekte de gece ve karanlıkta oynarsanız adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz bile. Sanal oyunda da tıpkı gerçekte olduğu gibi elinizde bir fener olmaktadır ve aydınlık odalarda eğer feneri kapatmazsanız işinize en çok yarayacağı zamanlarda fenerin pilinin şarjı bitebilir.

            Bu da oyun da peşinizdeki hayalet tarafından yenmenize sebep olur. Oyun eski, kullanılmayan malikâne gibi büyük bir evde geçmektedir. Her yerde evin uzun süredir kullanılmadığını belli eden dağınıklıklar pislikler vardır. Amaç peşinizdeki hayalete yakalanmadan evde ki belli sayıdaki nesneleri toplayarak evden kaçmanızdır.

            Fakat siz bu kaçış yolculuğunda evdeki nesneleri toplamaya çalışırken eğer ekranda RUN yazısını görürseniz o an anlamalısınız ki hayalet peşinizde ve arkanıza bile bakmadan koşup kaçmanız, en azından bir süre bir yerde saklanıp hayalete izinizi kaybettirmeniz gerekmektedir. İşin en esrarengiz yanı ise, peşinizdeki hayaletin nasıl bir şey olduğunuzu bilmemeniz. Belki de küçükken geceleri rüyanıza girenin aynısı?







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder